Què hem fet?

La preservació de Castell, una necessitat

després de 25 anys, s'ha restaurat i ordenat per gaudir-ne per molts anys

Castell és una de les poques platges de la Costa Brava que s'ha salvat de l'especulació urbanística i ha pogut mantenir el seu aspecte natural gràcies a la pressió social, que va aconseguir la seva preservació a través d'un referèndum l'any 1994. Just ara fa 25 anys
 

La singularitat de l'espai ha incrementat l'interès turístic per la zona i, en conseqüència, la pressió humana sobre l'entorn posa en risc la seva conservació. És per això que considerem que calia actuar-hi a  temps per evitar la degradació i, d'altra banda, per potenciar -ne els valors naturals.
 

Les actuacions que s'han portat a terme són la regeneració de la zona de darrera de la platja, de l'alzinar i de la riera (eliminació de plantes invasores i repoblació amb vegetació autòctona); ampliació del bosc cap a la zona de l'actual aparcament i creació d'un espai d'acollida amb places d'aparcament per a serveis i persones amb mobilitat reduïda; construcció d'una canonada d'aigua des de la Fosca i instal·lació d'hidrants operatius en cas d'incendi; trasllat de l'aparcament fins a tocar de l'actual carretera asfaltada i construcció d'un camí paral·lel a la riera per facilitar l'accés dels vianants a la platja; construcció d'una caseta de serveis, lavabos i punt d'informació.
 
El pressupost global del projecte és de 743.000 euros. La meitat d'aquest import prové d'una subvenció del Pla de foment territorial de Turisme de la Generalitat (finançat amb la taxa turística) i la resta s'ha finançat amb els beneficis de l'explotació de l'aparcament, que obligatòriament s'han d'invertir en aquest entorn. És, per tant, una millora necessària que, a més, no grava el pressupost municipal. No s'ajusten a la veritat les versions que diuen que es podien destinar els diners a qüestions més prioritàries. La rehabilitació de Castell és una prioritat i, a més, ens surt gratis.