Què hem fet?

Quatre anys al servei de Palamós i Sant Joan

Quatre anys al servei de Palamós i Sant Joan
Quatre anys al servei de Palamós i Sant Joan

Fa quatre anys ens presentàvem a les eleccions municipals amb un programa que es fonamentava en tres eixos principals: la transparència, la proximitat i l’eficiència de l’administració municipal; la voluntat de situar les persones al centre de les decisions polítiques; i la convicció que calia treure profit de les potencialitats de l’entorn per tal d’aconseguir un municipi cohesionat i dinàmic.

El resultat d’aquelles eleccions ens va situar al capdavant de les forces polítiques del municipi gràcies a la confiança que la ciutadania va fer a la nostra proposta. Aquell programa electoral es va transformar en un programa de govern que hem pogut desenvolupar de forma satisfactòria, conjuntament amb altres forces polítiques que ens han donat suport des del govern o des de l’oposició.

A l’hora de fer balanç, pensem que hem pogut impregnar la política municipal de l’altra manera de fer que prometíem en campanya, és a dir, acostant la política a les persones; fent accessibles a tothom els responsables polítics, començant per l’alcaldia; obrint els plens a la participació ciutadana...

Hem millorat l’atenció ciutadana a les oficines municipals i hem avançat en eficiència de l’administració: hem incrementat el volum d’activitats generades des de l’Ajuntament, el suport a les entitats i les atencions socials sense incrementar els impostos. I hem reduït de forma dràstica el deute municipal.

D’acord amb l’objectiu d’aconseguir un Palamós i Sant Joan confortable i d’explotar les potencialitats de l’entorn, hem treballat de manera continuada arreglant carrers, voreres, places, jardins, parcs infantils... i hem aconseguit importants subvencions per portar a terme el projecte de rehabilitació de Castell, ja executat, i el de camins de ronda, a punt de començar.

La gent de Palamós i Sant Joan sent orgull de poble i pensem que, donant a les persones el protagonisme que els correspon, contribuïm a consolidar aquesta autoestima tan saludable. Dèiem en campanya que volíem un poble on tothom compti, un poble amb valors republicans. “Un poble que s’estimi”, deia l’eslògan. Pensem que hi hem fet la nostra aportació positiva i volem continuar fent-la.