Candidats/tes

6. Laura Lafarga Bellver

6. Laura Lafarga Bellver
6. Laura Lafarga Bellver

La Laura és llicenciada en psicologia i actualment tècnica i cap del departament de contractació i Responsabilitat Patrimonial de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols. 

"Estem en una societat on la protecció de les dones contra la violència de gènere es fa, no només necessària, sinó imprescindible. A l'administració li toca arremangar-se i treballar de valent, amb una actitud activa, coordinant tots els agents implicats. Tothom s'ha d'implicar. No hi ha excuses quan el que hi ha en joc són les persones. 

Però en cap cas la protecció de les dones pot significar la criminalització dels homes. Les conductes sexistes són un rol masculí, i van més enllà del gènere que l'exerceix.

Hem de treballar per educar des de petits sobretot a l'escola i a casa, conscienciar en tots els àmbits, i treballar tant amb les víctimes i com amb els agressors. Només abordant el problema en la seva totalitat podem obtenir resultats.

Hem de crear programes i dotar-nos de recursos, per tal de poder atendre qualsevol víctima, garantir que és senti segura,  i aprofitar les noves tecnologies per prevenir, com una APP com a eina dissuassòria i d’autoprotecció de les possibles víctimes, amb connexió directa amb els serveis de seguretat i amb l’entorn proper (“no vaig sol/a a casa”).


I sobretot treballar perquè la igualtat entre gèneres sigui real, amb respecte i llibertat pel que cadascú vulgui ser, trencant patrons i rols imposats. Perquè només des de la igualtat podem lluitar per extingir aquesta lacra. Perquè això també #vadellibertat!!!!"