Candidats/tes

12. Janina Pujades Llambrich

12. Janina Pujades Llambrich
12. Janina Pujades Llambrich

La Janina és diplomada en infermeria i ciències empresarials. Actualment és cap d’aprovisionament i logística a l’Hospital de Palamós.

"Recordo que ja fa uns trenta cinc anys , quan sortia al balcó de casa dels pares,   podia veure les obres de l’ampliació de l’Hospital. Hi havia veïns una mica enfadats per tot el què comportava tenir un edifici d’aquestes característiques a tocar de casa, tot i que jo els entenia, quan mirava l’edifici que s’alçava en construcció només hi veia fortaleses i oportunitats.  Avui n’hi veig moltes més encara d’oportunitats i fortaleses , però també veig que cal un nou emplaçament de l’Hospital per poder dur-les a terme amb èxit.

Actualment el  metre quadrat és un dels bens més apreciats de  l’Hospital, han canviat moltes coses en aquests darrers anys;  tenim una població més gran i envellida, alhora que han incrementat els usuaris i usuàries de la  nostra àrea d’influència , hi ha més programes de control i seguiment, les tècniques quirúrgiques han millorat, tenim grups de professionals en formació i aprenentatge, contactem amb la nostra població en molts més àmbits a banda dels propis tractaments i curació, hem incrementat en general el nivell d’assistència i diversificat els diferents tipus de tractament per això  i de totes totes cal una nova ubicació per tal de donar tots els serveis sanitaris que els homes i dones del Baix Empordà requereixen.

Uns dels pilars bàsics per una societat moderna i progressista és posar a l’abast tota la tecnologia, serveis i professionals de l’entorn sanitari  per tal de promoure i preservar la salut. Volem una població sana en tots els aspectes que això comporta, tenim ganes de complir aquest objectiu de la forma i manera més àmplia possible. Necessitem doncs un nou model d’Hospital que esdevingui un centre de formació, de promoció de la salut, de curació , d’acompanyament i d’integració de la nostra població.

Per dur a terme tot aquest model  cal un edifici nou, accessible, amb espais amplis de trobada  per formar a professionals i educar als nostres usuaris i usuàries. Espais que permetin dur la tasca del dia a dia amb la màxima funcionalitat, seguretat i garantint la facilitat de circuits. Un Hospital on no existeixin barreres arquitectòniques per poder avançar i poder cobrir les necessitats de la nostra població garantint la seva dignitat com a persones i alhora fer que els professionals que hi treballin puguin tenir l’espai necessari  i exercir còmodament.

D’aquí uns anys vull sortir al balcó de casa dels pares i veure que l’actual Hospital tranquil, sense bullici, simplement allà en repòs, el miraré amb enyorança però contenta ja que en un altre punt de la nostra vila hi haurà un lloc millor per tots nosaltres"