Candidats/tes

11. Marçal Gallego Saballs

11. Marçal Gallego Saballs
11. Marçal Gallego Saballs

En Marçal és especialista en analítica digital, traçabilitat web i publicitat online. És músic de cobla i graller, membre de la colla gegantera local.

“En poques dècades estem vivint un canvi històric tant en el teixit productiu com en les comunicacions, degut als avenços tecnològics. Per primera vegada una mateixa tecnologia (internet i tot el que se’n deriva) ha alterat a la vegada ambdós sistemes evolutius. Amb l’era d’internet ens comuniquem diferent, i també produïm i treballem diferent.

Sovint escolto la frase “els nostres fills ja seran (o ja són) nadius digitals, ho tindran tot més fàcil”. Des del meu punt de vista, crec que ens precipitem al fer aquesta afirmació. En aquesta nou paradigma, de la mateixa manera que s’han transformat els models productius i de transmissió d'informació, també es necessitaran noves competències i habilitats digitals que tot just avui s’estan començant a definir: combatre les ‘fake news’ i ser capaços de desgranar i detectar la informació valuosa a la xarxa és un dels exemples més clars.

Educar en valors i en el bon ús de la tecnologia disponible és imprescindible perquè els joves i les futures generacions de palamosins i palamosines esdevinguin ciutadans compromesos i amb valors republicans, alhora que és un dels grans reptes que ens enfrontarem com a societat els pròxims anys”